Üdvözlünk a Maniti Mozgásstúdió oldalán! Nézz körül nálunk, reméljük hamarosan személyesen is találkozunk!

Kérdése van? Írjon nekünk! hello@manitistudio.hu

Kapcsolat

    Szülés utáni regeneráció

     

    Ha az elmúlt 1-2 évben szültél és szeretnél szakértő támogatás mellett újra mozogni, felépülni, regenerálódni, úgy érzed lenne mit dolgozni a hasizmaid összezárásán vagy a gátizomzat visszaépítésén, fáj a hátad, a nyakad az egész napos ringatástól, vagy csak egy kicsit kimozdulnál, jó társasággal találkozva átmozgatnád magad, szeretettel várlak az órámon, ahol ezt babáddal együtt megteheted.

    Az óra alapvetően anya fókuszú, hiszen a nap 24 órájában a babáddal, családdal törődsz, neked is szükséged van regenerálódásra. Nem véletlenül mondják azt, hogyha anya jól van, a család is jól van, hiszen te vagy az egésznek a szíve, lelke, mozgatórugója. Mindehhez pedig elsősorban egészségre, energiára és kiegyensúlyozottságra van szükséged.

    Nagy hangsúlyt fektetünk a szétnyílt, meggyengült hasizom regenerálására – a rectus diastasis (szétnyílt hasizom) önvizsgálatának gyakorlatát is elsajátíthatod az órákon. Kiemelt figyelmet kap a gáti terület izomzatának erősítése, regenerálása; mellizom erősítő, tejtermelés serkentő gyakorlatok végzése; derék, háti és nyaki gerincszakasz mobilizálása.

    Az órák úgy vannak felépítve, hogy babáddal, babád mellett is nyugodtan el tudd végezni a gyakorlatokat, valamint a csoport igényeihez igazítva – a babás órákról ismert közös gyakorlatokkal, játékokkal – is tarkíthatjuk az órát.

    Ha egyszer-egyszer lehetőséged nyílik gyerek nélkül is részt venni az órán, kérlek gyere el, hiszen így kivételesen csak magadra koncentrálva tudod végezni a gyakorlatokat.

     

    Az óra látogatása a gyermekágyi felépülést követően ajánlott (min. 6-8. héttől, császármetszés után 12. héttől), ha az orvos is jóváhagyta. A gyakorlatok hatékony és biztonságos végzése akkor lehetséges, ha a hasizom szétnyílása nem több 1,5-2 ujjnyinál. Amennyiben nem vagy biztos a szétnyílás mértékében, bátran gyere el és megvizsgáljuk. Szükség esetén személyre szabott feladatokat adok otthoni elvégzésre, majd ezt követően várunk vissza szeretettel a csoportba.

     

    Bejelentkezés és órarend: www.manitimozgasstudio.booked4.us